Scriptiebank overzicht

De Vlaamse Scriptiebank is een vrij toegankelijke online databank. Deze bevat alle artikels en full text scripties van deelnemende bachelors en masters aan de

Effect of compatibilization on the phase separation of polymer blends: Effect of compatibilizer’s structure and molecular weight

KU Leuven
2018
Jens
Allard
  • Avanish
    Bharati
Het blenden van verschillende kunststoffen laat toe om een nieuw materiaal te creëren dat synergetisch de eigenschappen van beide componenten combineert. Belangrijk hierbij is de microstructuur van de blend. Deze wordt gestabiliseerd door een compatibilizer.
Meer lezen

Optimalisatie van parameters die invloed hebben op de elektrostatische eigenschappen van vloerbedekking bij een geautomatiseerde loopproef ISO-6356.

Hogeschool Gent
2017
Isaura
Nys
Het bepalen van elektrostatische eigenschappen van vloerbedekking. Door gebruik te maken van de ISO norm , kunnen de elektrische eigenschappen van vloerbedekkingen uitgetest worden, namelijk de statische elektriciteit van een vloerbedekking.
De proeven worden nog steeds uitgevoerd volgens de huidige proefmethode, met een persoon. Doordat deze proefmethode verschillende nadelen heeft en een doorslaggevende invloed uitwerkt op het eindresultaat, werd er een nieuw meetsysteem ontworpen. Dit systeem werd ontworpen door studenten van Elektromechanica uit de Hogeschool te Kortrijk. Dit systeem zorgt ervoor dat de mens geëlimineerd wordt als parameter, en werd mogelijk gemaakt door de menselijke uitvoeringen te vervangen door mechanische en elektronische componenten.
De essentie van dit meetsysteem is om een consistente, reproduceerbare metingen te kunnen uitvoeren.
Meer lezen

De invloed van emulgatoren en redoxagentia op de broodbereiding en - veroudering

KU Leuven
2007
Bram
Develter
Waarom worden broodverbeteraars gebruikt en hoe werken ze?
 
Brood is sinds duizenden jaren een van de belangrijkste onderdelen van de voeding van de mens. Het is een belangrijke bron van koolhydraten, proteïnen (eiwitten), vezels, mineralen, verschillende B-vitaminen en vitamine E. De populariteit van brood is niet enkel toe te schrijven aan zijn voedzaamheid, maar tevens aan het feit dat brood een ‘convenience’-product is (het is ‘kant en klaar’ en direct geschikt voor consumptie).
Meer lezen