Nieuws

Juryverslag
Artikel

Het juryverslag werd op 19 december 2023 voorgelezen door juryvoorzitter An Bogaerts (hoofdredacteur Trends Style & Klasseprijs winnaar 2005).

Nicolas De Wispelaere
Persbericht

Architect Nicolas De Wispelaere (UGent) droomde voor zijn masterproef van meer zwemwater voor Brussel. Zijn scriptie leverde hem de Vlaamse Scriptieprijs op, goed voor 2.500 euro. 

Sarah Vanden Bremt
Persbericht

Vroedvrouw Sarah Vanden Bremt (Erasmushogeschool Brussel) onderzocht voor haar bachelorproef of het intact laten van de navelstreng voordelen biedt bij het reanimeren van pasgeboren baby’s. Ze wint met haar onderzoek de Bachelorprijs 2023.

Warre Clarys
Persbericht

Warre Clarys (UAntwerpen) wint ook de mtech+prijs met zijn scriptie en haalt zelfs de publieksprijs binnen!

Warre Clarys
Persbericht

De jury van wetenschapsmagazine Eos bekroont Warre Clarys (UAntwerpen) met de Eosprijs 2023. Hij ontwikkelde een digitaal huidmodel dat de warmteverdeling van de huid en tumoren nabootst.

Lara Roosens
Persbericht

Lara Roosens (KU Leuven) ontwierp daarom een competentiedashboard dat leraren kan helpen met data-interpretatie. Haar werk leverde haar de Klasseprijs 2023 op.

Klasse juryverslag
Artikel

Na een uitgebreide lezing van 65 onderwijsgerelateerde scripties nomineerde de redactiejury van Klasse een gevarieerde shortlist van 6 scripties die in aanmerking komen voor de Klasseprijs 2023, deelprijs van de Vlaamse Scriptieprijs. Hier volgt het juryverslag van Klasse.

Shortlist VSP 2023
Persbericht

Vandaag weten we voor welke spelers het nog niet GAME OVER is. Wie van hen haalt op 19 december de nummer 1 op het scorebord? Ontdek het live tijdens de uitreiking, maar maak vandaag vooral kennis met hun straffe werk!

Mtech+ shortlist en publiekspoll
Persbericht

Sociale robots in het onderwijs, een betere manier van textielontkleuring om duurzamer te recycleren, en detectie van huidtumoren via warmte. Dat zijn de scripties van de drie finalisten van de mtech+prijs. Stem op jouw favoriet!