Nieuws

Uitreiking Vlaamse Scriptieprijs 2019
Persbericht

Op zaterdagavond 21 december onthult de jury wie er naar huis gaat met de felbegeerde gouden hersenen. Schrijf je nu in en geniet van een boeiend en goedgevuld programma... Iedereen is van harte welkom!

Dit zijn de 10 kanshebbers voor de Agoriaprijs 2019
Persbericht

Wie gaat er binnenkort naar huis met de Agoriaprijs voor creatief-technologische scripties? Ontdek hier de tien sterke kanshebbers!

Dit zijn de 10 kanshebbers voor de Klasseprijs 2019
Persbericht

De longlist voor de Klasseprijs 2019 is bekend. De prijs, een deelprijs van de Vlaamse Scriptieprijs, bekroont de sterkste inzending gerelateerd aan onderwijs.

Dit zijn de 10 kanshebbers voor de Bachelorprijs 2019
Persbericht

De longlist voor de Bachelorprijs 2019 is bekend. De prijs, een deelprijs van de Vlaamse Scriptieprijs, bekroont een professionele bachelorproef die getuigt van een innovatief karakter, nieuwswaarde, journalistiek potentieel en een duidelijke inzetbaarheid in de praktijk.  

557 inzendingen voor de Vlaamse Scriptieprijs 2019!
Artikel

Vlaamse afstudeerders vonden dit jaar opnieuw vlot de weg naar de Vlaamse Scriptieprijs. We ontvingen maar liefst 557 inzendingen. Een overzicht!

Sharenting
Artikel

Uw leven staat online. Tenminste, dat is wat vandaag het geval is bij de meeste kinderen. Ouders zijn vaak de schuldigen die in de plaats van hun kinderen beslissen hoe hun digitale identiteit er zal uitzien. Mag dat wel? Jurist Simon Verschaeve (UGent) onderzocht het in zijn masterproef.

Juriste ugent pleit voor rijverbod als alternatief voor gevangenisstraf
Artikel

Na een diefstal verneemt de dader zijn straf: hij mag twee jaar niet meer met de wagen rijden. Ook al heeft het misdrijf duidelijk niets met verkeer te maken, volgens juriste Charlotte Persiau (UGent) moet dit scenario mogelijk worden: “Het rijverbod is een sterk alternatief voor de gevangenisstraf. Toch blijft men het wetsvoorstel weigeren.”

Hoe Siri leert praten
Artikel

Bommelding, verspringen, gynaecologie, december… Informaticastudent Robrecht Meersman (UGent) ging in zijn masterproef op zoek naar de beste methode om de uitspraak van een woord te bepalen, met als einddoel: een stem ontwikkelen die onmogelijk te onderscheiden valt van de menselijke stem.

Annelien Coppieters
Artikel

Oud-winnares Annelien Coppieters ging vorig jaar met de hoofdprijs naar huis. Ze vertelt over de prijsuitreiking en over haar leven ná de Scriptieprijs: "Nooit gedacht dat ik met een werk als dat van mij, een kans zou maken."