Scriptiebank is een vrij toegankelijke online databank. Deze bevat alle artikels en full text scripties van deelnemende bachelors en masters aan de Vlaamse Scriptieprijs.

De impact van buffers op de adsorptie van globine in mesoporeus titania

Jacotte Brokken
Maaltijden zonder mysterie dankzij de biosensorVoedsel. Voor de meesten is het gewoon een onderdeel van het leven, maar voor mensen met voedselallergieën is het een bron van miserie. Zij moeten elke dag de zoektocht naar veilig voedsel overleven, iets wat geen probleem is in hun eigen keuken, maar tot pijnlijke gevolgen kan leiden van zodra ze die cocon verlaten. Dat ze dan moeten vertrouwen op de goede wil van obers of verpakkingen, is in deze tijd volledig achterhaald. Hier moet een eenvoudigere, meer betrouwbare manier voor zijn.

Daar zit 'pit'in. Een origineel voedingsbeleid voor de lagere school.

Dagmar Van den Bergh
 
Hoe gezond is ‘magie’?
 
Magische tijden staan voor de deur. Silke (een vrolijke deugeniet van 6 jaar) kijkt vol verwachting uit naar de feestjes van Halloween, Sinterklaas,…Silke heeft slechts één probleem. Ze heeft een voedselallergie. Het hele jaar door is het vechten tegen de bierkaai. In de winkel, op school, op verjaardagsfeestjes,… steeds weer de confrontatie met wat ze ‘niet’ mag eten. De komende maanden worden weer een extra zware dobber. Of toch niet?
 
Silke’s verhaal is geen losstaand feit meer in onze maatschappij.