Scriptiebank is een vrij toegankelijke online databank. Deze bevat alle artikels en full text scripties van deelnemende bachelors en masters aan de Vlaamse Scriptieprijs.

Onderzoek naar de voedingstoestand van oncologische patiënten – De energie- en eiwitinname en het effect op de lichaamssamenstelling

Emmy Van Troys
Nemen kankerpatiënten voldoende energie en eiwitten in? Hoeveel kankerpatiënten hebben last van ondervoeding? En wat is nu juist de relatie tussen de energie- en eiwitinname en de lichaamssamenstelling? Op deze vragen werd tijdens het onderzoek getracht een antwoord te vinden.

Onderzoek naar de voedingsbehoeften en –gewoonten van vrouwelijke basketbalspeelsters, op provinciaal en landelijk niveau

Charlotte Hoeman
De aanleiding van dit eindwerk was een gebrekkige kennis omtrent (sport)voeding in de praktijk.Met dit eindwerk worden de voedingsbehoeften en -gewoonten van vrouwelijke basketbalspeelsters onderzocht, zowel op landelijk als provinciaal niveau.In de literatuurstudie worden de voedingsaanbevelingen besproken geldend voor vrouwelijke basketbalspeelsters.De voedingsgewoonten van 15 landelijke en 15 provinciale basketbalspeelsters worden nagegaan via een vierdaags eetdagboekje.