Scriptiebank is een vrij toegankelijke online databank. Deze bevat alle artikels en full text scripties van deelnemende bachelors en masters aan de Vlaamse Scriptieprijs.

Exploring ‘New Space’ positioning using Low Earth Orbit (LEO) satellites

Wout Van Uytsel
GNSS satellieten zijn jarenlang dominant geweest op de PNT markt maar ondervinden tekortkomingen. Deze tekortkomingen worden mogelijks opgelost door gebruik te maken van LEO satellieten. Deze scriptie omvat wat er verandert wanneer LEO satellieten gebruikt worden op vlak van algoritme en pseudorange calculaties.

Antenna Optimization for Plasma Positioning Reflectometry in Blanket-Equipped Tokamaks

Johannes Lips
Een antenne die in toekomstige generaties fusiereactors kan helpen met plasma positionering werd ontworpen en getest. Een 'ray tracing' simulatiecode, R2P2, werd ontwikkeld en leverde ontwerpcriteria voor de antenne. Deze werden omgezet naar een prototype dat in experimenten met een referentieantenne werd vergeleken.

Equity crowdfunding: positioning and inquiry from an entrepreneurial perspective

Kevin De Moortel
Een gestructureerde literatuurstudie en een studie op 20 internet platformen geven duidelijkheid omtrent positionering en werking van de nieuwe financieringsmethode: equity crowdfunding.

Smart compression therapy for venous ulcers: the effect of the positioning of the sensors and the posture of the leg on applied pressures

Lara-Lauren Robben
Voor de verbetering van de compressie behandeling van veneuze ulcers, worden de drukken van de steunkous op het been bestudeerd met behulp van een druksensor en een app. Het effect van verschillende posities van de sensor op het been en het effect van verschillende houdingen van het been zullen opgemeten worden om het onderzoek naar slimme steunkousen te versnellen.

ubwayAPPS: Localisation on underground public transportation systems by using mobile air pressure sensors

Kris Van Erum
In deze thesis werd het SubwayAPPS algoritme geïntroduceerd. Dit algoritme laat gebruikers toe hun locatie te bepalen tijdens een metrorit door enkel gebruik te maken van een luchtdruksensor in een smartphone.

Indoor rangingsysteem op FPGA gebaseerd op Time Difference of Arrival en Code Division Multiple Access met ultrasone transducers als basis voor een indoor lokalisatiesysteem

David Van Bavegem
Waar GPS stopt, begint indoor positiebepaling!Een GPS of Global Positioning System voorziet zijn gebruikers van positie, navigatie en tijdsynchronisatie. Bij de indoor variant wordt net zoals bij GPS getracht om de positie te bepalen van voorwerpen of mensen, maar dan in gebouwen. Indoor positiebepaling kent vele toepassingen. Denk maar aan een interactief museumbezoek waarbij positie-afhankelijke informatie gegeven wordt over de museumstukken. Een ander voorbeeld is navigatie doorheen een luchthaven of een grote parkeergarage.

Iranian Homosexuals; Social Identity Formation and Question of Femininity

Ahmad Karimi
Iranian homosexuals; social identity formation and question of femininity[1] Iranian society and its cultural traits have remarkably changed over the last century, mainly during the late nineteenth and the early twentieth century when the country went through a modernizing process and after the Islamic Revolution based on Shi’a ideology where gender and sexuality issues were central to both movements.

Going Deeper Underground: Using accelerometers on mobile devices to enable positioning on underground public transportation systems

Thomas Stockx
Nooit meer verdwalen in de metroDankzij de razendsnelle evolutie van technologieën als GPS en WiFi kunnen smartphonegebruikers bijna overal hun locatie bepalen. Ondergronds werken deze technieken echter niet en slaan bestaande apps zoals Google Maps de bal helemaal mis. Dit wordt getoond in figuur 1.Nochtans zijn er verschillende toepassingen mogelijk als we de locatie van een gebruiker kunnen bepalen. Om te beginnen zou een gebruiker zijn locatie kunnen bekijken in bestaande apps als Google Maps. Stel je dan voor dat dit uitgebreid wordt met een GPS-achtige applicatie voor de metro.

Consequences of space stressors on immunity: evaluation of immunological changes using space-simulated in vitro models

Yves Meyvis
 Een buitenaardse kijk op ons immuunsysteem “The Earth is the cradle of humankind, but one cannot live in the cradle forever.” -Konstantin Tsiolkovsky- Sinds de ruimtevaart in de jaren vijftig het levenslicht zag, leverde ze talrijke bijdragen aan ons dagdagelijks leven. Jammer genoeg deed ze dat al te vaak achter de schermen. Wanneer nieuwe technologieën eindelijk hun weg naar Jan Modaal hebben gevonden, weten weinigen nog hoe dat is kunnen gebeuren. Denk maar aan babyvoeding, velcro, krasvrij glas, enzovoort.

Volunteered Geospatial Information in Urban Environments

Daniel Veestraeten
 SimCity: hoe draag IK mijn virtueel steentje bij?
 
Je hebt je vast al eens afgevraagd waarom een auto van Google met een enorme flitspaal op het dak door de straten van je gemeente slentert. Zoniet, dan ben je vast een van de velen die zijn/haar woning al wel eens heeft bewonderd via luchtfoto’s op het Internet?

Dynamic Event Positioning using Wireless Sensor Networks

Man Hung Wong
 
Dynamic Event Positioning using Wireless Sensor Networks
Website: http://www.kennywong.co.cc/

 

 
Titel: Hoe bereik ik mijn locatie zonder hulp van GPS?
 
 
 
Inleiding
 
Technologieën maken ons dagelijkse leven comfortabeler dan ooit. Niet zo lang geleden kwamen de wetenschappers op het idee om een draadloze communicatie te ontwerpen. Denk aan de GSM(Global System for Mobile communications) die ons meer vrijheid geeft dan de vaste telefoon. We kunnen onze vrienden en familie contacteren waar we willen en wanneer we willen.