Scriptiebank is een vrij toegankelijke online databank. Deze bevat alle artikels en full text scripties van deelnemende bachelors en masters aan de Vlaamse Scriptieprijs.

Printability and early age shrinkage of cementitious materials with superabsorbent polymers

Rens De Coensel
3D printbaarheid van cementhoudende materialen. Onderzoek naar het effect van toevoeging van superabsorberende polymeren aan het betonmengsel op de mechanische eigenschappen (trek en druk) evenals op krimp in 7 dagen.

Testing of chloride penetration and carbonation of concrete with superabsorbent polymers

Laurence De Meyst
Deze scriptie handelt over zelf-helend beton door de toevoeging van superabsorberende polymeren (SAPs). Naast de zelf-heling wordt ook de invloed van de toegevoegde SAPs op de chloride-indringing en carbonatieweerstand van het beton getest.

Zelfhelend beton door combinatie van microvezels met reactieve stoffen

Didier Snoeck
 Zelfhelend beton maakt reparaties overbodigBeton kan je de dag van vandaag niet zomaar wegcijferen uit het dagelijkse leven. De grootste bouwwerken zijn namelijk opgetrokken uit beton en dat geeft ons een gevoel van zekerheid en stevigheid. Beton is echter bros. Beton kan namelijk goed druk opnemen maar als het onderhevig is aan trek, treedt er scheurvorming op. Deze scheuren zijn gevaarlijk als je het materiaal niet tijdig herstelt en daardoor kunnen de kosten torenhoog oplopen. Betonnen wegen bijvoorbeeld zullen na een harde winter verscheidene scheuren vertonen die leiden tot putvorming.