Scriptiebank is een vrij toegankelijke online databank. Deze bevat alle artikels en full text scripties van deelnemende bachelors en masters aan de Vlaamse Scriptieprijs.

Succescriteria voor een vlotte opstart van G-atletiek

Elgin Gillebert Joaquim Fatoïchan De Meester
In deze scriptie onderzoeken we wat de succescriteria zijn voor een vlotte opstart van een G-werking in een sportclub. Daarnaast toetsen we de geselecteerde succescriteria in de praktijk door zelf onze G-werking op te stellen. Ten slotte stelden we ook een event bundel op voor het organiseren van een introductiedag.

G-sport bij jongeren met autisme

Michelle Collaer
Jongeren met ASS ondervinden verschillende problemen op het gebied van de sociale ontwikkeling. Om te voorkomen dat deze jongeren niet op een eiland terecht komen kan in vele gevallen G-sport een uitweg bieden. Via G-sport komen jongeren in contact met andere leeftijdgenoten en kunnen ze  verschillende vaardigheden leren. Via verschillende bronnen werd duidelijk dat een heel aantal van deze jongeren plots stoppen met actief lid te zijn van een G-sportvereniging. Via dit kwantitatief onderzoek is er daarom nagegaan welke beschermende factoren en welke risicofactoren de jongeren ondervinden  op het sociale-, emotionele-, intellectuele- en fysieke ontwikkeling.

De integratie optimaliseren van een sporter met een verstandelijke beperking die overstapt van een G-sportclub naar een reguliere sportclub in Limburg.

Michaël Maes
Stel: Je sport (Voetbal, handbal, atletiek,…) in een sportclub die wel of geen competitie speelt. Volgend seizoen komt er een nieuwe speler bij. Een speler met een verstandelijke beperking. Hoe pakken we dit aan? Hoe kunnen we deze integratie zo vlot mogelijk laten verlopen?

Hoe kan een lokale investering in toegankelijkheid een investering zijn in de toekomst?

Mark Van Assche
Hoe kan een lokale investering in toegankelijkheid een investering zijn in de toekomst?Dat het aantal mensen met een beperking in de komende jaren, mede als gevolg van de vergrijzing van bevolking en de vooruitgang van de wetenschap, zal wel niemand verbazen. Neem daarnaast noch een persoon met een gebroken been  die het moeilijk heeft om het openbaar vervoer te gebruiken of een leverancier met een zware last moet doos per doos binnenbrengen omdat zijn wagentje de vijf treden naar de ingang niet kan nemen dan komt men tot een zeer grote groep van mensen die met een ‘toegankelijkheidsprobleem’