Scriptiebank is een vrij toegankelijke online databank. Deze bevat alle artikels en full text scripties van deelnemende bachelors en masters aan de Vlaamse Scriptieprijs.

Een concrete en werkbare visie voor DiverGENT die betekenis geeft aan het leren van onze inclusieve leerling

Julie Van Hoorde
In onze organisatie vernieuwen we samen de visie naar een concrete én doorleefde visie volgens de richtlijnen van schoolontwikkeling. Ons veranderingsproces kan een voorbeeld zijn voor wie zoekt naar een meer inclusieve en diversiteitgerichte visie voor zijn organisatie.

Wat groei in visie bracht voor de professionele leerKRACHT

Kylie Pinceel
Een onderzoek naar de de twee fundamenten van kwaliteitsvol onderwijs: visieontwikkeling en samen professionaliseren. Een waarderende en duurzame verandering door in te zetten op talenten van collega's.

Op welke manier kunnen ervaringsdeskundigen betrokken worden bij de werking van een psychoseafdeling?

Naomi Vincke
Adviezen en suggesties voor het werken met ervaringsdeskundigen op een psychoseafdeling werden geformuleerd vanuit beperkt onderzoek, bestaande uit een literatuurstudie, een digitale bevraging via mail en gesprekken met bevoorrechte getuigen

De betekenis van een psychiatrisch verpleegkundige voor mensen met een psychotische kwetsbaarheid

Shalini Matthys
Wat kunnen psychiatrisch verpleegkundigen leren van mensen met een psychose?Het hier gerapporteerd onderzoek laat mensen met een langdurig traject van psychotische kwetsbaarheid, opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis aan het woord. Hen werd gevraagd wat ze van de verpleegkundigen die voor hen zorg bieden, verwachten? Het gaat om een kwetsbare groep waarvan hun mogelijkheden door de patiënten en door de verpleegkundigen vaak onderschat worden. De meeste patiënten kwamen aanvankelijk stil en onzeker over.

Het belang van relaties bij talentontwikkeling

Eva Chaubet
 Het belang van relaties bij talentontwikkeling  Iedereen heeft talent! In de ‘War for Talent’ voeren organisaties een strijd in het vinden, aanwerven en behouden van deze talenten. Talent is vandaag van grote waarde, waarbij talentontwikkeling in het brandpunt van de belangstelling staat. Naar aanleiding van haar afstudeerscriptie voerde Eva Chaubet, studente Opleidings- en  Onderwijswetenschappen aan de Universiteit Antwerpen, onderzoek naar talentontwikkeling. Ze stelt zich de vraag wie bijdraagt aan het ontwikkelen van iemands talent.

Mental Coachen - Hoe kan Appreciative Inquiry een hulpmiddel zijn om Mental Coachen te implementeren in een organisatie?

Stefan Housen
"It's not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent; it is the one that is most adaptable to change." [1]
Charles Darwin
Zoals Charles Darwin het hierboven al mooi illustreert is het niet de sterkste of de slimste die zal overleven maar zij die zich het best aanpassen aan verandering zullen overleven.