Scriptiebank is een vrij toegankelijke online databank. Deze bevat alle artikels en full text scripties van deelnemende bachelors en masters aan de Vlaamse Scriptieprijs.

Patiëntenparticipatie tijdens multidisciplinaire teambesprekingen in residentiële settings van de geestelijke gezondheidszorg. De persoonlijke mening van hulpverleners.

Laurein Van Peer
Exploratief cross-sectioneel onderzoek naar de persoonlijke mening van hulpverleners over patiëntenparticipatie tijdens multidisciplinaire teambesprekingen in residentiële settings van de geestelijke gezondheidszorg.

Patient-Centered Care: flexibele bezoekuren op intensieve zorgen

Yoran Hardy
Een praktisch gericht onderzoek naar het flexibiliseren van de bezoekuren op een intensieve zorgenafdeling.

(Hoe) Hebben patiënten baat bij samenwerking tussen patiëntenorganisaties en stakeholders in de Belgische gezondheidszorg?

Hafida Boufraioua Emely Mintiens
Verscheidene prominente actoren binnen de Belgische gezondheidszorg erkennen dat lotgenotengroepen een actieve rol moeten spelen in het gezondheidsbeleid. Dit omdat lotgenotengroepen dé uitgelezen partij zijn die, op basis van de ervaring van patiënten, feedback kunnen geven over de gezondheidszorg. Echter vormt de versplintering in het landschap van deze groepen en het gebrek aan professionalisatie een grote hindernis. Bovendien is gebleken dat de Belgische bevolking weinig op de hoogte is van het bestaan van deze groepen en hun potentiële rol die ze kunnen spelen binnen de gezondheidszorg.