Scriptiebank is een vrij toegankelijke online databank. Deze bevat alle artikels en full text scripties van deelnemende bachelors en masters aan de Vlaamse Scriptieprijs.

DESIGN AND DEVELOPMENT OF AN AUTOMATED TEST BENCH FOR SONAR ELECTRONICS

Ilias Vynckier María Luján
Dit proefschrift beoogt een eerste benadering te zijn voor de ontwikkeling van een testbank die in staat is om automatische tests op een elektronische kaart uit te voeren en de resultaten aan de gebruiker te rapporteren.
De belangrijkste doelstellingen van dit proefschrift zijn het evalueren van de haalbaarheid van het idee en het testen van het concept ervan. Daartoe werden een PC-applicatie en de software voor een microcontroller ontworpen en ontwikkeld, evenals de communicatie tussen beide met behulp van een aangepast protocol.

Het FODMAP-arm dieet bij volwassenen met spastisch colon. Bestaat er een risico op voedingstekorten tijdens de eliminatiefase van het dieet?

Hilde De Schuyteneer
Er werd onderzocht of volwassen patiënten met spastisch colon een risico lopen op voedingstekorten tijdens de eliminatiefase van het FODMAP-arm dieet. Het FODMAP-arm dieet blijkt een veilige behandeling te zijn bij deze patiënten. Het dieet heeft geen negatieve impact op hun gezondheid.

Architects' houses (and ateliers) in Brussels: Late 18th until the 20th century. Valorisation of the private house of Louis Herman De Koninck

Linsy Raaffels
Door de ontwikkeling van drie nieuwe onderzoeksinstrumenten werden 252 architectenwoningen in Brussel gelokaliseerd en onderzocht. Vanwege het geïntegreerde karakter van de scriptie werd simultaan een valorisatieproject uitgewerkt voor de privéwoning van Louis Herman De Koninck te Ukkel.

Aanpassing wervelstroombank voor het testen van het rendement van de ELBEV stadswagen

Bart Mestdach
Aanpassing wervelstroombank voor het testen van het rendement van de ELBEV stadswagenDeze thesis was een onderzoek in het kader van het ELBEV stadswagen project. Dit is een meerjarig onderzoeksproject van Universiteit Gent waar verschillende thesisstudenten aan mee werken.ELBEV staat voor Ecologic Low Budget Electric Vehicle. Het is een driewielige wagen, elektrisch aangedreven en bedoeld voor stadsverkeer en woon/werkverkeer.Het doel is om met een zo hoog mogelijk rendement een zo groot mogelijk rijbereik te verkrijgen.