Gebruik van social media e-learning door studenten tandheelkunde

KU Leuven
2023
Vivian
van Ras
  • Sarah
    Thys
  • Zita
    Benoy
Deze studie had als doel het gebruik van online learning onder studenten tandheelkunde te onderzoeken. Er werd een vergelijking gemaakt tussen studenten in de bachelorfase, masterfase en specialisatiefase aan de KU Leuven.
Meer lezen

CLINICAL OUTCOMES AND COST-EFFECTIVENESS OF SUPERFICIAL PAROTIDECTOMY VERSUS EXTRACAPSULAR DISSECTION OF THE PAROTID GLAND A SINGLE-CENTRE RETROSPECTIVE STUDY OF 161 PATIENTS

Universiteit Gent
2022
Robin
Vanroose
  • Jan
    Scheerlinck
  • Renaat
    Coopman
Verbeteringen in geneeskundige technieken hebben de chirurgische verwijdering van goedaardige parotiskliertumoren minder invasief gemaakt. Extracapsulaire dissectie werd populairder in vergelijking met oppervlakkige parotidectomie, de huidige standaard. Retrospectief werden de klinische resultaten en kosteneffectiviteit van beide technieken met elkaar vergeleken.
Meer lezen

Oral health and oral health care promotion in Nepalese schoolchildren (Kerung, Nepal)

Universiteit Gent
2019
Astrid
Capoen
  • Deborah
    Depestel
Een prospectief onderzoek naar mondgezondheid bij Nepalese kinderen en de ontwikkeling van een educatief programma (6 maanden follow-up).
Meer lezen

Relatie tussen geglycosyleerd hemoglobine en parodontitis

KU Leuven
2019
Maxime
Van Looveren
De bidirectionele relatie tussen diabetes type 2 en parodontitis.
Beide aandoeningen komen zeer frequent voor in de samenleving en beïnvloeden elkaar.
Tijdige diagnose en behandeling kan levens redden!
Meer lezen

Het CRISPLD2-gen en zijn rol in orofaciale schisis: een literatuurstudie

KU Leuven
2019
Line
Etiennot
Een overzicht van de reeds gekende literatuur over de rol van het eiwit coderend gen CRISPLD2 in schisis. De noodzaak van onderzoek naar schisis, het CRISPLD2-gen zelf en mogelijke denkpistes naar de toekomst toe worden uitvoerig besproken.
Meer lezen

Oral health and oral health care promotion in Nepalese schoolchildren (Kerung, Nepal)

Universiteit Gent
2019
Deborah
Depestel
  • Astrid
    Capoen
Een prospectief onderzoek naar mondgezondheid bij Nepalese kinderen en de ontwikkeling van een educatief programma (6 maanden follow-up).
Meer lezen

Bone tissue engineering: different gene expression levels between tibial, maxillary and mandibular-derived periosteal cells

KU Leuven
2019
Lisanne
Groeneveldt
Bone tissue engineering is een veelbelovend alternatief voor chirurgische ingrepen waarvoor nu nog bot wordt getransplanteerd. Naast het type cel, bepaalt ook de origine van de donorcellen hoe goed ze in staat zijn om bot te vormen. Dit kan worden verklaard doordat de activiteit van relevante genen voor botvorming sterk afhangt van zowel het celtype als de celorigine.
Meer lezen

Enquête ter evaluatie van de halitosekliniek van het UZ Leuven

KU Leuven
2019
Elena
Koliuchkina
Het doel van destudie was het onderzoeken van de patiëntenbeleving betreffende gespecialiseerde halitose consultatie in UZ Leuven. Dit retrospectief onderzoek is gebaseerd op een enquête met negen vragen die begin 2018 verstuurd werd naar alle patiënten die de halitosekliniek consulteerden tussen januari 2016 en juli 2017.
Ondanks onze jarenlange ervaring en up-to-date behandelstrategie, blijkt echter dat een belangrijk deel van de patiënten sceptisch staat tegenover de rol van orale problematiek in het ontstaan van een slechte ademgeur. Het is dus belangrijk om op zoek te gaan naar nieuwe communicatiestrategieën om halitose patiënten een beter inzicht te geven in hun eigen ziektebeeld.
Meer lezen

Radiographic analysis of alveolar sockets for human dental identification

KU Leuven
2017
Lotte
Buzon
Tanden spelen een sleutelrol bij de identificatie van lichamen. Ze kunnen echter door het fenomeen postmortem tandverlies verloren gaan en zo het identificatieproces bemoeilijken. Er blijft echter een holte achter in het bot, waar de wortel heeft gezeten. Is er voldoende variatie in vorm van deze holtes om bij te dragen tot een positieve identificatie?
Meer lezen

Toegankelijkheid van de tandheelkunde voor OCMW-cliënten - Een bevraging vanuit ethische/deontologische hoek

Universiteit Gent
2016
Fee
Verheire
  • Prof. dr. Luc
    De Visschere
Deze masterproef exploreert de toegankelijkheid van de tandarts voor OCMW-cliënten. Dit omvat zowel personen met een laag inkomen, als asielzoekers en personen zonder wettig verblijf. De werking van het OCMW en de drempels ervaren door zowel de OCMW-cliënt als tandarts werden nagegaan. Verder werd voor deze kwetsbare doelgroep de toegankelijkheid van de gezondheidszorg voor arts en tandarts vergeleken.
Meer lezen