Soldatenkost in het Belgische leger tijdens de Eerste Wereldoorlog

KU Leuven
2017
Hannes
Tirez
De soldatenkost in het Belgische leger tijdens de Eerste Wereldoorlog is een onderwerp dat net zoals verschillende andere sociale en culturele thema’s lange tijd onderbelicht is gebleven in de geschiedschrijving. Pas in de jaren ‘80-’90 maakten politieke en militaire onderwerpen plaats voor meer persoonlijke thema’s. Ook het eten van de soldaat kwam daardoor in de belangstelling te staan. Het gebruik van oorlogsdagboeken laat ons toe om in de huid van van de Belgische soldaat te kruipen en het verhaal van de soldatenkost van dichterbij te onderzoeken.
Meer lezen

Analysis of the parents’ and school authorities’ reactions towards the use of biofortified foods in school feeding programs. The case of Iodine Deficiency in Uganda

Universiteit Gent
2015
Joshua
Wesana
Slimmer met jodium. Een onderzoek naar de haalbaarheid van jodium verrijkte groenten in Oegandese scholenElk kind heeft recht op een gezond, evenwichtig dieet. En natuurlijk zullen ouders er alles aan doen om hiervoor te zorgen. Maar dit is niet overal ter wereld even gemakkelijk.Beeld je in: een landbouwer met kinderen die in een arme regio in Afrika woont. Deze kinderen zijn afhankelijk van wat hun vader teelt en oogst.
Meer lezen

Insects as food

KU Leuven
2015
Aurélie
Meeus
Insecten als voeding: de toekomst, of toch niet?Het wordt wel eens gezegd dat insecten het voedsel van de toekomst is. Het eten van insecten is meer en meer een actueel thema aan het worden. InleidingStel het u eens voor: geen vlees of vis meer op je bord, maar insecten. Zul je sneller geneigd zijn het te gaan eten als iedereen het doet? Of blijf je walgen bij het idee alleen al? Deze thesis heeft een kijk op het feit of mensen hun walg-neiging kunnen overwinnen door het zien eten van insecten door andere mensen.
Meer lezen