Neural Tree Distillation to explain Deep Reinforcement Learning Policies

Vrije Universiteit Brussel
2021
Senne
Deproost
Hoe kan je binnenkijken in het digitale brein van een AI? Dit werk focust zich op Explainable Artificial Intelligence (XAI) en een techniek om het gedrag van een Deep Reinforcement Learning (DRL) agent over te brengen naar een meer interpreteerbaar model. We verbeteren een recente techniek, dat van neurale bomen in combinatie met knowledge distillation, met een adaptieve vorm die ons kleinere en beter verstaanbare modellen oplevert.
Meer lezen

Het gebruik van wielerbeelden als innovatieve methode om het effect van de klimaatverandering op de fenologie van bomen te kwantificeren

Universiteit Gent
2017
Lisa
Van Langenhove
In dit thesisonderzoek werden de archiefbeelden van de Ronde van Vlaanderen van 1980 tot en met 2016 onderzocht om fenologische gegevens (bijvoorbeeld het ontluiken van het blad of bloem) van 46 verschillende bomen te verzamelen. Deze gegevens werden gelinkt aan de klimaatdata van het KMI om het effect van de klimaatverandering in kaart te brengen.
Meer lezen

Foliar water uptake and its link to growth in Avicennia marina (Forskk.) Vierh.

Universiteit Gent
2015
Jeroen
Schreel
Bomen drinken met handen en voetenKunnen bomen drinken met hun bladeren? Het is algemeen geweten dat bomen vocht opnemen met behulp van de wortels. Uit recent onderzoek is echter gebleken dat dit niet de enige manier zou zijn waarop bomen kunnen drinken.Bossen bestrijken ongeveer een derde van al het beschikbare landoppervlak in de wereld. Deze gebieden produceren zuurstof en bieden een woonplaats voor vele mensen, dieren en planten. Daarnaast bieden deze bossen talrijke voordelen als zuiver water, voedsel en traditionele medicijnen.
Meer lezen

‘The Twittering Tree’ — Real-time stress detectie van bossen op basis van het individueel monitoren van bomen

Universiteit Gent
2015
Jonas
von der Crone
‘Twittering Trees’: bomen die vertellen hoe het met hen gaat Jonas von der CroneUniversiteit Gent, Laboratorium voor Plantecologie  Met hoogtechnologische plantsensoren is het mogelijk om bomen te laten twitteren over hoe het met hen gaat. Tijdens dit onderzoek werd het belang van deze technologie aangetoond tijdens het groeiseizoen van 2014. Ongeveer 385 miljoen jaar geleden ontstonden de eerste prehistorische bomen op onze aarde. Vandaag is 30% van het totale landoppervlak of 4.03 miljard hectare bedekt met bos, wat meer dan 1300 maal de oppervlakte van België is.
Meer lezen