Scriptiebank overzicht

De Vlaamse Scriptiebank is een vrij toegankelijke online databank. Deze bevat alle artikels en full text scripties van deelnemende bachelors en masters aan de

Enhancing the EU's sustainable transition through integrative forms of governance: a whole-of-government approach to sustainable policy making

Universiteit Gent
2021
Jonas
Meuleman
  • Fadel
    Abou-Zeid
Een analyse van beleidsintegratie en haar gerelateerde concepten, alsook van de mogelijke factoren die beleidsintegratie produceren binnen een multiple case study waarin elf cases binnen EU-lidstaten werden bestudeerd.
Meer lezen

Synthesis of Cr-doped SrTiO3 nanocrystals for photocatalytic CO2 reduction applications

Universiteit Gent
2018
Louis
Vangroenweghe
Koolstofdioxide als bron voor een nieuwe generatie brandstoffen. Een primair onderzoek in het gebruik van strontium titanaat nanokatalysatoren als mogelijkse oplossing voor ons energie- en klimaatprobleem.
Meer lezen

The European Union Emissions Trading Scheme and the Implications for the Competitiveness of Industries in Belgium

KU Leuven
2009
Pieter
Demandt
 
Van Kyoto tot Brussel
 
De Europese emissiehandel en de gevolgen voor de competitiviteit van de industrie in België.
 
Sinds enkele jaren heeft iedereen de mond vol over het Kyoto protocol en de opwarming van de aarde. Zeker sinds ‘An inconvenient truth’, van de voormalige Amerikaanse presidentskandidaat Al Gore, in de zalen kwam. Maar de meesten zullen echter niet weten dat de Europese Unie in 2005 een handelsschema heeft opgericht om te voldoen aan de opgelegde Kyoto-normen.
Meer lezen

Mogelijke maatregelen om de CO2-uitstoot in het internationaal transport (lucht- en scheepvaart) te reguleren.

Universiteit Hasselt
2008
Yavuz
Bayrak
 
Met deze eindverhandeling bespreekt men de situatie van de internationale vervoerssectoren aangaande het globale klimaatbeleid. De laatste jaren stelt men zich meer en meer de vraag over de uitstoot door internationaal opererende transportmodi terwijl tot vandaag de nadruk in het milieubeleid vooral lag op het transport langs de weg, het spoor en de binnenvaart. Het International Civil Aviation Organization (ICAO) en het International Maritime Organization (IMO) zijn de uitstoot in de internationale luchtvaart respectievelijk de internationale scheepvaart aan het bekijken.
Meer lezen