Scriptiebank overzicht

De Vlaamse Scriptiebank is een vrij toegankelijke online databank. Deze bevat alle artikels en full text scripties van deelnemende bachelors en masters aan de

Mobile client-server applicatie met Android en Grails: DreamCar Spotter

KU Leuven
2011
Adriaan
Bastien
  • Michael
    Bavin
Een smartphone applicatie voor Android toestellen bedoeld voor autoliefhebbers, genaamd ‘Dreamcar Spotter’. Gebruikers zullen gegeolocaliseerde foto’s kunnen maken van exclusieve auto’s die iedereen wel eens op het straatbeeld tegenkomt. Vervolgens zullen gebruikers via de geolocatie op een interactieve kaart kunnen zien of er in de buurt ook exclusieve wagens staan, die getagd worden door andere gebruikers van de applicatie. Onder andere is het mogelijk om te kunnen reageren evenals een beoordeling te geven op iemand zijn ‘Spot’.
Meer lezen

Aflevering van gepersonaliseerde multimediale data in peer-to-peer netwerken

Universiteit Gent
2010
Birger
Anckaert
 
Delivery of personalized multimedia content on a peer-to-peer network
Birger Anckaert Supervisor(s): dr. Davy Van Deursen, Erik Mannens, prof. dr. ir. Rik Van de Walle
Abstract – This article will describe the design of a peer­to-peer multimedia streaming protocol optimized for personalized multimedia content distribution. The first phase of the development entails a specification of an optimal peer-to-peer architecture for general multimedia streaming purposes.
Meer lezen

De strijd tussen .net en J2EE-technologieën

Universiteit Gent
2003
Sofie
Van Hoecke

De strijd tussen .NET en J2EE – Sofie Van Hoecke

 
Inleiding
Begin de jaren negentig gebruikten bedrijven als computersystemen vaak de client-server architectuur. Hierbij had de werknemer een computer (client) waarop de software liep, terwijl de bedrijfsinformatie in een centrale databank (server) gestockeerd werd.
Ervaring leerde echter dat het bouwen en instandhouden van een systeem met deze architectuur heel moeilijk was.
Meer lezen