Scriptiebank overzicht

De Vlaamse Scriptiebank is een vrij toegankelijke online databank. Deze bevat alle artikels en full text scripties van deelnemende bachelors en masters aan de

A Comparative Study On The Security Of Open Source Web Content Management Systems

Universiteit Hasselt
2013
Steve
Bottelbergs
De veiligheid van WordPress, Joomla en Drupal onder de loep De alomtegenwoordigheid van het internet is tegenwoordig niet meer weg te denken. Bijna iedereen heeft een account op websites als Facebook, Twitter en Instagram. Dit betekent dat men allerlei persoonlijke gegevens zoals naam, e-mailadres en wachtwoord verspreidt op het internet, veronderstelt dat deze veilig worden opgeslagen, en dat het gebruik van de websites zelf ook veilig is.
Meer lezen

Webserver en dynamische website

Andere
2011
Vanessa
Draelants
Ik herinner me nog één van de eerste samenkomsten voor de bespreking van het projectwerk, toen me werd gevraagd of ik al een onderwerp in mind had. Het enige wat ik toen wist, was dat ik me wou verdiepen in iets waar we nog niet (of nog niet veel) mee te maken hadden gekregen tijdens onze opleiding, en tevens liefst ook iets met een grafisch aspect. Mijn vader had al eens ‘laten vallen’ dat de website voor de verhuur van zijn vakantievilla in Sri Lanka een dringende update nodig had.
Meer lezen

OpenSource CMS

AP Hogeschool Antwerpen
2009
Sanne
Augustynen
Nadat de overheid in 2008 de beslissing heeft genomen om enkel nog maar te werken met .odf (open document format) wou ik nu toch eens weten hoe het nu zit. Ten slotte is de post een half jaar geleden ook overgeschakeld naar openoffice.org en zit zelfs de federale politie voor een groot stuk op open source!

Hoe zit het nu in de rest van België? We lijken een andere richting in te slaan. Door de crisis zijn zelfs bedrijven meer en meer bereid om de wegen van open source ook eens te verkennen. Daarom zocht TjapTjoy voor u uit welke mogelijkheden open source biedt.
Meer lezen