Mechelen gaststad voor de Vlaamse Scriptieprijs 2019

Persbericht
Lamot

PERSBERICHT - De Vlaamse Scriptieprijs gaat ieder jaar op zoek naar de beste professionele bachelor- en masterproeven en bekroont ze met prijzen tot 2.500 euro. Voor de uitreiking van de prijzen bezoekt organisator Scriptie vzw ieder jaar een nieuwe studentenstad. Een eer die dit jaar te beurt valt aan Mechelen, in samenwerking met de Thomas More-hogeschool.

Als studentenstad heeft Mechelen de laatste jaren een sterke sprong vooruit gemaakt. Burgemeester Bart Somers: “Mechelen is dankzij de opvallende groei van de Thomas More-hogeschool in sneltempo geëvolueerd naar een bruisende studentenstad. De uitreiking van de Vlaamse Scriptieprijs zet deze evolutie nog eens extra in de verf.”

Thomas More is steevast één van de best vertegenwoordigde hogescholen in het deelnemersveld van de Vlaamse Scriptieprijs. Als kersverse partner van de Vlaamse Scriptieprijs 2019 ziet de hogeschool heel wat kansen om de expertise uit de verschillende studierichtingen in te zetten. Machteld Verbruggen, algemeen directeur van Thomas More: “De studenten van onze media- en businessopleidingen zullen een actieve bijdrage leveren aan het evenement. We kijken uit naar een fijne samenwerking.”

De uitreiking vindt dit jaar plaats op 21 december in het congres- en erfgoedcentrum Lamot. De voormalige brouwerij heeft een uitzicht op de Dijle en Mechelen en biedt zo een extra link met de gaststad.

Thomas MoreMechelen gaststadDe Vlaamse Scriptieprijs werd voor het eerst uitgereikt in 2002. De jongste edities vonden plaats in Leuven, Gent en Brussel. Arnaud Zonderman, coördinator Scriptie vzw: “We kijken ernaar uit om dit jaar in Mechelen een stem te geven aan getalenteerde afstudeerders.” Inschrijven kan nog tot 6 oktober 2019, alle info op www.scriptieprijs.be.

Share this on: