Scriptiebank overzicht

De Vlaamse Scriptiebank is een vrij toegankelijke online databank. Deze bevat alle artikels en full text scripties van deelnemende bachelors en masters aan de

Energy filtering in nanowire transistors with a geometric superlattice

KU Leuven
2016
Arnout
Beckers
Energy leakage is nowadays becoming a fundamental problem in the chip’s energy household. Reducing the energy leakage is especially important for chips targeted for low power applications such as future 'internet of everything'- devices. In this thesis we propose a solution on transistor level for the energy leakage in chips.
Meer lezen

Analysis of the energy storage systems in series plug-in hybrid electric vehicles

Vrije Universiteit Brussel
2013
Karel
Fleurbaey
Zijn hybride energie-opslagsystemen de toekomst voor de transportsector?Door de stijgende prijs van fossiele brandstoffen en hun negatieve impact op het milieu is er in de transportsector een grote vraag naar alternatieve en efficiëntere aandrijvingen. Dit heeft geleid tot de invoering van elektrische, hybride en plug-in hybride wagens. Het grote probleem van deze technologieën is echter dat de huidige batterijen niet voldoen om lange afstanden te rijden en een te korte levensduur hebben.
Meer lezen

Reabsorption losses in Luminescent Solar Concentrators

Universiteit Gent
2011
Sara
Peeters
 Zonne-energie: (bijna) gratis?De verkopers van zonnepanelen probeerden het te verzwijgen, de overheid probeerde het te compenseren met subsidies, maar ondertussen haalde het ook meermaals het nieuws, en nu weet iedereen het: de prijs die we betalen om zonlicht om te zetten in elektriciteit is nog veel te hoog. De belangrijkste reden daarvoor is dat zonnepanelen grote hoeveelheden van het halfgeleidermateriaal silicium bevatten; en dat is, zoals de meeste halfgeleiders, allesbehalve goedkoop.Zonlicht concentrerenSilicium goedkoper maken is niet echt een optie.
Meer lezen