Scriptiebank overzicht

De Vlaamse Scriptiebank is een vrij toegankelijke online databank. Deze bevat alle artikels en full text scripties van deelnemende bachelors en masters aan de

Commerciële BDSM: Geregeld geweld?

Universiteit Gent
2015
Evy
Arrazola de Oñate
Commerciële BDSM: geregeld geweld?Bitter Sweet LoveTo slap you,Is to touch you.Scream for mercy.Beg for more.To bite youis to kiss you.Tied and tethered,On the floor.To loath you,Is to love you.Pretty princess.Dirty whore.~ Michel Faudet De dag van vandaag hangt er nog altijd een negatieve connotatie vast aan wat BDSM eigenlijk is. In de volksmond wordt vaak verkeerdelijk gebruik gemaakt van de afkorting SM, wat staat voor sadisme en masochisme.
Meer lezen

Een zwangere dood sterven. Kritische zoektocht naar de levenskansen van een pedagogisch alternatief.

KU Leuven
2005
Lien
Dereere
Artikel Scriptieprijs                                                                                 Lien Dereere
 
LACHEN ALS HET STERVEN VAN EEN ZWANGERE DOOD
 
Echt van harte lachen lijkt haar een moment van overgave te zijn, van loslaten, van verlies en verwachting. Alles lossen waarmee men op intelligibele wijze verbonden is. Ze probeert zich in te beelden hoe het voelt om echt van harte te lachen. De lach borrelt op in haar binnenste. Ze durft nog niet echt. Is het wel gepast? Het duurt even voor ze eraan toegeeft.
Meer lezen

Mogen we spreken over een narcisitische persoonlijkheidsstoornis bij sadomasochisten?

Vrije Universiteit Brussel
2004
Rina
Grünblatt
Rina Grünblatt
 
Ongewone seksuele patronen en voorkeuren kunnen iedereen overkomen, maar binnen het paradigma van de ‘natuurlijke’ seksualiteit werd enkel heteroseksuele coïtus bestemd voor voortplanting aanvaard, met de man in de toppositie en de vrouw op haar rug. Dit paradigma heeft het seksologisch denken vanaf de middeleeuwen en de ideeën over ‘abnormale’ of ‘deviante’ seksualiteit tot op heden gedomineerd. Seksuele variaties zijn cultuur- en tijdgebonden (APA, 2000).
Meer lezen