Bachelorprijs

Bachelorprijs

Sinds 2016 richt Scriptie vzw specifiek voor deelnemende professionele bachelors ook een extra prijs in: de Bachelorprijs.

Professionele bachelors dingen binnen de Vlaamse Scriptieprijs mee naar alle prijzen, dat wil zeggen zowel de Vlaamse Scriptieprijs (hoofdprijs), Klasseprijs, Eosprijs als de Agoriaprijs (deelprijzen).

De Bachelorprijs bekroont de bachelorproef die naast een duidelijke nieuwswaarde en journalistieke bruikbaarheid -dé criteria voor de Vlaamse Scriptieprijs- ook het beste blijk geeft van een innoverend karakter en een hoge toepasbaarheid in de praktijk.

Wat kan je winnen?

De winnaar gaat naar huis met een prijs t.w.v. 1.500 euro. Iedere deelnemer krijgt bovendien een eigen pagina in de Vlaamse Scriptiebank, een mooi visitekaartje voor de toekomstige carrière.

Hoe kan je deelnemen?

Inschrijven voor de Bachelorprijs gaat automatisch via je inschrijving voor de Vlaamse Scriptieprijs. De deadline voor de inzendingen is 6 oktober 2019

Jury

De inzendingen worden beoordeeld door een jury bestaande uit vertegenwoordigers van de Vlaamse hogescholen en experten uit diverse sectoren uit het werkveld (onderwijs, gezondheidszorg, bedrijfsleven, ...).

Criteria Bachelorprijs

  • Nieuwswaarde (relevantie, originaliteit, actualiteitswaarde, ...)
  • Journalistieke bruikbaarheid (schrijf- en taalvaardigheid, schrijfstijl, opbouw, ...)
  • Innoverend karakter (in onderwerp en/of aanpak) 
  • Inzetbaarheid in het werkveld

Schrijf je nu in

 

Winnaars voorbije edities
 

Bachelorprijs 2018

2018

Kleuters wegwijs maken in de deeleconomie? Dat levert kleuteronderwijzers Margot Denys en Sophie Catteuw (VIVES Hogeschool) de Bachelorprijs 2018 op. De jury raakte onder de indruk van de bergen werk die de twee wisten te verzetten: “Denys en Catteuw wisten het model Piraminder heel goed te vertalen naar het niveau van de kleuters."

Bachelorprijs 2017

2017

Verpleegkundige Frank de Jong (Odisee) is de winnaar van de Bachelorprijs 2017. Hij ontwikkelde een eenvoudig patiëntenformulier waarmee interventieteams bij rampen medische informatie over slachtoffers kunnen registreren. De jury loofde de concrete inzetbaarheid en het internationale potentieel: "Het patiëntenformulier kan volgens experts zo gebruikt worden door tal van humanitaire organisaties."

Bachelorprijs 2016

2016

Luna Delange & Elien Eggermont (Arteveldehogeschool) wonnen met hun scriptie “Motiverend wiskundeonderwijs in 1B” de allereerste editie van de Bachelorprijs.