Scriptiebank overzicht

De Vlaamse Scriptiebank is een vrij toegankelijke online databank. Deze bevat alle artikels en full text scripties van deelnemende bachelors en masters aan de

How do physical features affect the online credibility of Instagram influencers?

Universiteit Gent
2022
Lotte
Remue
Genomineerde shortlist Scriptieprijs
Waarom lijken bedrijven altijd voor knappe modellen en influencers te gaan, en is dat wel de slimste optie?
In deze scriptie wordt het begrip 'aantrekkelijkheid' onder loep genomen, en wordt gekeken hoe uiterlijke kenmerken onze geloofwaardigheid beïnvloeden.
Meer lezen

Effecten van zwembadwater op het voorste oogsegment

Odisee
2022
Amy
Landau
Genomineerde longlist Scriptieprijs
Het effect van zwembadwater op het voorste oogsegment kan onderverdeeld worden in twee grote delen, namelijk de chemische gevaren en de microbiële gevaren die zwembadwater met zich teweegbrengt en hun oculaire bijwerkingen.
Meer lezen

Brand halo effect in termen van gezondheidspercepties naargelang het type huismerk

Universiteit Gent
2021
Shaldeen
Somers
Deze masterproef onderzoekt het brand halo effect bij consumenten. Hierbij wordt rekening gehouden met het type huismerk en verschillende beïnvloedende factoren.
Meer lezen

DEVELOPMENT OF A FRAMEWORK FOR EVIDENCE-BASED DECISION- MAKING ON DEALING WITH HUMAN (OPPORTUNISTIC) PATHOGENS IN THE MICROBIOME OF MINIMALLY PROCESSED VEGETABLES

Universiteit Gent
2021
Sofie
Schryvers
  • Thomas
    De Bock
De toepassing van een beslissingstool voor de selectie van een controlestrategie ter preventie van kruisbesmetting via het waswater van 4de gamma groenten.
Meer lezen

De ontwikkeling van een selectieve heterogene katalysator voor de dehydrogenatieve "cross-coupling" van o-xylene

KU Leuven
2019
Riet
Van Deun
Verhogen van de selectiviteit van de oxidatieve koppeling van o-xylene op vaste dragers om zo een duurzamer en meer economisch proces te verkijgen.
Meer lezen

Spatiotemporal beamforming for decoding motion-onset Visual Evoked Potentials: a BCI study

KU Leuven
2018
Arno
Libert
  • Benjamin
    Wittevrongel
Brein-computer interface gebaseerd op EEG en mVEP met een spatiotemporal beamformer classifier vergeleken tegenover SVM en SWLDA. Hybride BCI met P300 en mVEP en de invloed van translatierichting werd ook bestudeerd.
Meer lezen

De farmacologische behandeling van het delirium

KU Leuven
2018
Jeroen
Maes
Literatuurstudie naar de stand van zaken rond de farmacologische behandeling van het delirium bij oudere patiënten.
Meer lezen

Ontwikkeling van een kostenefficiënte lensmatrixfolie op basis van inkjetprinten ter optimalisatie van de efficiëntie en het stralingspatroon van gepixelde OLED's

Universiteit Hasselt
2017
Martijn
Cramer
De alomtegenwoordige OLED kampt vandaag de dag nog steeds met moeilijkheden, zoals een lage praktische efficiëntie en een uniform stralingspatroon. Een adequate oplossing zijn microlenzen, maar de productie ervan is duur, complex, inflexibel en daardoor ongeschikt voor massaproductie. Deze masterproef ontwikkelde daarom een kostenefficiënte lensmatrixfolie op basis van inkjetprinten.
Meer lezen

Micro-SQUIDs with controllable weak links via electromigration

KU Leuven
2017
Wout
Keijers
In deze thesis is een aluminium dunne film 'Superconducting QUantum Interference Device' ontworpen en gefabriceerd. Het effect van het geleidelijk afbreken van de weak links met electromigratie op de eigenschappen van de SQUID is experimenteel gemeten.
Meer lezen

Het boek als krachtig medium in zakformaat. De drukkersstrategieën van Joannes Grapheus, Antwerpen 1527-1569

Universiteit Antwerpen
2017
Maite
De Beukeleer
De vormgeving van boek zoals we het vandaag kennen, werd grotendeels ontwikkeld in de vroege zestiende eeuw, toen drukkers nieuwe manieren zochten om hun boeken aantrekkelijk te maken. Deze scriptie onderzoekt hoe de vormgeving in deze periode veranderde aan de hand van de casus van één drukkers: de Antwerpenaar Joannes Grapheus.
Meer lezen

De chemische stilte. Over de impact van psychofarmaca op de psychiatrie tijdens de tweede helft van de 20e eeuw, met het Gentse Guislaingesticht als casus

Universiteit Gent
2016
Virgil
Nimmegeers
Dit onderzoek belicht in een eerste luik de algemene geschiedenis van de psychiatrie, met een focus op het ontstaan en de brede effecten van chemische medicatie in de geestelijke gezondheidszorg sinds midden jaren 50 van de vorige eeuw. Via een microhistorisch casusonderzoek, namelijk het Gentse Guislaingesticht, wordt vervolgens in kaart gebracht hoe de psychiatrische praktijk en het dagelijkse leven in een psychiatrisch gesticht tijdens de periode 1950-1975 concreet veranderen onder invloed van die medische vernieuwingen.
Meer lezen

Het halo-effect in de Vlaamse printmedia en de rol van need for cognition

KU Leuven
2015
Liesbeth
Gilis
Het halo-effect in de Vlaamse printmedia en de rol van need for cognitionHet Vlaamse printmedialandschap verandert continu. De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) is belast met de controle op de mate waarin het verschillende mediabedrijven al dan niet mogen fuseren en samenwerken. Nog niet zo lang geleden, in 2013, stond het toe dat Corelio en Concentra de samenwerking aangingen in Het Mediahuis (VRM, 2015b). Vaak wordt de focus gelegd op de mate waarin deze samenwerkingen een gevaar kunnen zijn voor het pluralistische media-aanbod. Dit is een niet te verwaarlozen en zeer belangrijke vraag.
Meer lezen

CRYOPRESERVATION OF LIPOASPIRATE MATERIAL FOR FUTURE PURPOSES

Universiteit Gent
2014
Sam
Brondeel
  • Phillip
    Blondeel
  • Filip
    Stillaert
  • Hilde
    Beele
Vettransplantatie de toekomst in plastische chirurgie ?Liposuctie is wereldwijd één van de meest uitgevoerde cosmetische ingrepen. Vanwege deze populariteit zijn de mogelijkheden met het verwijderde vet enorm uitgediept. Vandaag de dag worden er meer en meer transplantaties met eigen vetweefsel, of lipofilling, uitgevoerd. Naast de mogelijkheid voor esthetische doeleinden, biedt het ook de mogelijkheid om defecten veroorzaakt door kanker, trauma, aangeboren afwijkingen en radiotherapie te behandelen.
Meer lezen

Examining the choice environment to promote sustainable investment fund decisions

KU Leuven
2014
Veerle
Monkerhey
Duurzaam beleggen? Nee, bedankt!De psychologische afkeer van beleggers ten opzichte van duurzame beleggingsfondsenDuurzaamheid, we kunnen er begin 21ste eeuw niet meer omheen. Voedsel is organisch, energie is groen, zelfs kledij is ecologisch. Wanneer u echter uw bank binnenstapt, blijkt het vaak zoeken te zijn naar duurzame producten. België heeft een sterk ontwikkelde markt op vlak van duurzame beleggingsproducten, maar deze komen slechts weinig bij de particuliere belegger terecht. Ook de belegger zelf staat niet zomaar te springen voor dit soort fondsen.
Meer lezen

Modeling, predicting and controlling epileptic seizures

KU Leuven
2014
Roel
Henckaerts
De strijd tegen epilepsie: ingenieurs helpen meeEpilepsie is een zeer ernstige neurologische aandoening waar wereldwijd zo’n 50 miljoen mensen aan lijden. Helaas zijn de huidige behandelingen nog steeds ondoeltreffend voor ongeveer 20% van deze patiënten. Om de levenskwaliteit van deze patiënten te verbeteren is het uitermate belangrijk dat er doeltreffende alternatieve behandelingen gevonden worden. Ingenieurstechnieken worden tegenwoordig toegepast in deze zoektocht, hopelijk met veel succes tot gevolg.
Meer lezen

Een uitnodiging tot sociale integratie - Maatschappijgerichte activiteiten bij langdurig psychiatrische cliënten

Thomas More Hogeschool
2014
Kim
Vermeiren
“I don't even remember the season. I just remember walking between them and feeling for the first time that I belonged somewhere.” ― The Perks of Being a Wallflower van Stephen ChboskyVermaatschappelijking van de zorg is een actueel thema binnen de geestelijke gezondheidszorg. In de toekomst zal men werken aan minder en kortere residentiële opnames waardoor de cliënt, indien mogelijk, in zijn thuissituatie zal verblijven en herstellen. Zo ver is het echter nog niet.
Meer lezen

Op bezoek bij ouderen

Thomas More Hogeschool
2010
Vicky
Vander Aerschot
 
 
Op bezoek bij ouderen
 
Verhoging van de levenskwaliteit van sociaal geïsoleerde ouderen door vrijwilligers (Vicky Vander Aerschot)
 
Inleiding
‘Als ik oud ben en versleten, mijn naasten me stilaan vergeten en ik de kracht niet meer heb om alleen tegen de eenzaamheid te strijden. Dan hoop ik dat anderen me hiervan weg kunnen leiden (gebaseerd op Yevgueni, 2004)’.
 
Ouderen voelen zich steeds vaker eenzaam, maar dit is niet altijd hun eigen keuze.
Meer lezen

Videogames in Generaties: Structuren, Strategieën, Standaardgames

KU Leuven
2009
Tim
Tavernier
 
                                                                                              Tavernier Tim
 
De Eerste Videogame Historiek is er!
 
“Videogames are the new rock ’n roll” zei meesterontwerper Shigeru Miyamoto, gezien als de Steven Spielberg van videogames, over zijn job als gameontwikkelaar. Rock ’n roll is ook deze eerste geschiedenis van videogames: energiek, grensverleggend en rebels. Getiteld Videogames in Generaties: Structuren, Strategieën en Standaardgames.
Waarom?
Meer lezen